Vincent Janse

[sg_popup id=520]
Ik ben afgestudeerd aan de jazz afdeling van het conservatorium in Rotterdam (Codarts). Daarna ben ik jarenlang in Europa meegereisd met mijn gitaaridool en mentor Scott Henderson – ik was een tijdje onderdeel van zijn crew. Ik bezocht veel van zijn masterclasses, mocht alles opnemen en schreef het thuis uit (tip: schrijf solo’s uit van je gitaarhelden!). Voor het maandblad Gitarist schreef ik in februari 2012 een Bb blues improvisatie uit, die Scott privé voor mij inspeelde.Ik heb jarenlange podiumervaring, in binnen- en buiteland. Met mijn eigen band Vinnie’s Vice sta ik regelmatig op het podium (nu tijdens de corona periode is dat helaas veel minder). Ik schrijf alle songs voor Vinnie’s Vice. Daarnaast heb ik aan diverse, uiteenlopende projecten meegedaan, zowel met akoestisch als elektrische gitaar, deed ik een optreden voor Koningin Maxima en stond ik in het voorprogramma van bekende bands of muzikanten. Met tips van Scott Henderson heeft meester gitaarbouwer Peer Dellen destijds een geweldige stratocaster gemaakt. Peer heeft daarnaast een andere stratocaster voor me gebouwd en heb ik een door hem gemaakte Les Paul. Meer informatie vind je op de site www.vincentjanse.nl.

Ik heb veel plezier in het lesgeven, en wil  op deze plek al mijn leerlingen en oud-leerlingen bedanken voor hun enthousiasme. Ik zie mensen vooruit gaan, bewuster worden en ook worstelen – het is mooi om dat intensieve proces te mogen volgen. Naast het lesgeven, treed ik veel op en speel ik dagelijks gitaar – dit  is voor  mij een goed evenwicht.

In het Westland, waar mijn school is gevestigd, heb ik met verschillende bands op veel plekken gespeeld – waaronder Stevie Ray op Sneeuwpop, Podium Westland en Muziekzolder, Duo Darwin (met saxofonist Michiel van Dijk) op Podium Westland, alle nieuwjaarsconcerten (oa Birgit Lewis, Benjamin Herman en John Helliwell van Supertramp) in De Naald en Vinnie’s Vice in t Teejater bij onze European Kick-off tour in 2019.

Mijn eigen interesse en ervaring ligt binnen de rock-, blues- en fusionmuziek:  Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck, Paul Rodgers, Jimi Hendrix, Jimmy Hall, Scott Henderson, Bob Marley, AC/DC en Gary Moore). Vooral geimproviseerde gitaarmuziek dus. Klik hier voor een audio-opname met Scott Henderson (All Blues van Miles Davis).

Lees meer

 

VINNIE’S VICE

Mijn band Vinnie’s Vice is in februari 2019 weer opgestaan, na jarenlang in slaapstand te zijn geweest. Met nieuwe nummers (Well, I’m a Gonne – Cappy-ish en Koalas don’t catch fish), oude favorieten (als Just Go Str8! – Bluestooth – Final Signal) en een paar bewerkte covers (als All Blues – Voodoo Chile (slight return) – Lenny) zijn we weer het podium opgeklommen, als bluestrio. Ik ben hier bijzonder trots op! Naast een memorabele European kick-off tour in t Teejater (Naaldwijk), eindigde 2019 op het grootste bluesfestival van polen: Suwalki (3 dagen, 10k bezoekers in totaal). In de 10 jaar dat ik eerder Vinnie’s Vice leidde, speelden we tot 100 keer per jaar in binnen- en buitenland.

 

Scott Henderson (opening VGS, solo Vincent over All Blues): “F***g right! Thát’s how to play a solo!”

 

OPLEIDING
Ik ben in 2005 afgestudeerd aan de jazz-afdeling van het Rotterdams conservatorium (Codarts). De vooropleiding heb ik gedaan aan het conservatorium in Zwolle. Sinsdien heb ik enkele lessen gevolgd bij inspirerende muzikanten als Scott Henderson (USA), Kenny Werner (USA), Peter Tiehuis, Henk Sprenger, Kris Goessens en Peter de Paepe (B). Hans Voogt heeft me destijds voorbereid op het conservatorium. Nu volg ik mijn eigen pad en voel me prettig in het thuis oefenen en met veel lol en liefde die gitaarhals te ontdekken. Sinds kort volg ik zanglessen bij Linor Oren.

 

Ik kan iedere muzikant het boek “Effortless Mastery (liberating the master musician within)” aanraden – een wereldwijde bestseller, speciaal voor muzikanten. Ik kreeg de kans om van Kenny Werner les te krijgen, de schrijver van het boek. Het was een bijzondere ervaring – hoe simpel en tegelijkertijd bijzonder ingewikkeld het is om ‘gewoon zonder ego’ te spelen…

 

Voor meer info over mezelf, zie www.vincentjanse.nl of op Facebook.